|
|
Online nieuws

26/03/2010

NHL EN NHLPA WIJZEN MEERJARIGE RUILKAARTLICENTIE AAN PANINI TOE

Arlington, Texas (26 maart 2010) - De National Hockey League Players' Association (NHLPA) en de National Hockey League (NHL®) hebben een meerjarige ruilkaartlicentie toegekend aan de Panini Group, 's werelds grootste uitgever van sport- en amusementscollectibles, en zijn dochterbedrijf Panini America (www.paniniamerica.net). De NHLPA- en NHL-licentie is de derde grootste sportlicentie die de Panini Group sinds zijn aanwezigheid in de VS vanaf 2009 in de wacht heeft gesleept.

"De spelers zijn met Panini in zee gegaan om verzamelaars klassieke merken en nieuwe collectibles aan te bieden bij een groter aantal verkooppunten," aldus Adam Larry, de  director of licensing van de NHLPA. "Dit partnershap in ruilkaarten zal niet alleen aanslaan in Noord-Amerika maar zal ook een groot succes hebben in andere landen met een voorliefde voor ijshockey. Het biedt jonge fans de mogelijkheid om op een leuke en spannende manier hun ijshockeyhelden te volgen."
 
Het 2010-2011 NHL-ruilkaartseizoen gaat in augustus van start met Panini's Score-merk als eerste release onder de nieuwe licentie. Voor Panini houdt dit in dat nieuwe merken zoals Adrenalyn, zijn interactief ruilkaartspel, en Certified in de ijshockeywereld worden geïntroduceerd. Daarnaast komen ook enkele favorieten die onder eerdere Donruss-, Score-, Pinnacle- en Pacific-licenties werden uitgebracht, weer terug op de ijshockeymarkt.

"Hun vernieuwende producten, hun enthousiasme voor het verzamelen, de overname van het bedrijf Donruss en gerelateerde merken en, het belangrijkste van al, hun toewijding om nieuwe verzamelaars aan te trekken, maakt Panini zo sterk," aldus Dave McCarthy, vicepresident integrated marketing van de NHL.

"Panini is bijzonder verheugd over de meerjarige samenwerking met zowel de NHLPA en de NHL voor de productie van ruilkaarten; hiermee positioneert Panini zich in eigen land als de grootste uitgever van ruilkaarten en neemt de aanwezigheid van Noord-Amerikaanse sportkaarten wereldwijd toe," aldus Mark Warsop, algemeen directeur van Panini America, Inc. "Het doet ons een groot genoegen een groei in de omzet van ijshockeyruilkaarten te zien dankzij onze uitgebreide marketingprogramma's en de terugkeer van vroegere merken zoals Zenith, Score en Crown Royale." 

De NHL/NHLPA-ruilkaartlicentie is de derde grootste sportlicentie die Panini in de afgelopen twaalf maanden in de VS heeft verworven. Andere licentieovereenkomsten zijn NFL/NFLPA en een exclusief ruilkaarten- en stickerpartnership met de National Basketball Association (NBA). Andere samenwerkingsverbanden van Panini zijn een exclusieve licentie met FIFA voor het WK van 2010 en 2014, de Naismith Memorial Basketball Hall of Fame en met viervoudig NBA-kampioen Kobe Bryant van de Los Angeles Lakers. Panini doet ook succesvol zaken in collectibles met consumentenmerken zoals How to Train Your Dragon van DreamWorks, Toy Story 3, Hannah Montana en High School Musical van Disney en Harry Potter van Warner Brothers.OVER DE NHLPA:
De in 1967 opgerichte National Hockey League Players' Association (NHLPA) is de spelersbond die de ijshockeyers in de National Hockey League (NHL) vertegenwoordigt. De NHLPA behartigt de belangen van de spelers op verschillende gebieden zoals arbeidsrelaties, productlicentie, marketing, internationale ijshockey- en gemeenschapsbetrekkingen. Dit maakt allemaal deel uit van zijn inspanningen om zijn leden en het ijshockeyspel zoveel mogelijk te promoten. In 1999 heeft de NHLPA het Goals & Dreams-fonds opgericht om spelers de kans te geven een mooi gebaar te doen in het kader van deze sport. In de afgelopen 10 jaar hebben de spelers aan meer dan 40.000 kinderen in 22 landen ijshockey-uitrusting gedoneerd. Goals & Dreams heeft meer dan $18 miljoen geschonken aan lokale ijshockeyprogramma's waarmee dit het grootste initiatief is in zijn soort. Ga naar www.nhlpa.com voor meer informatie over de NHLPA.

OVER DE NHL
De in 1917 opgerichte National Hockey League is de op één na oudste van de vier grootste professionele teamsportleagues in Noord-Amerika. Tegenwoordig bestaat de NHL uit 30 aangesloten clubs die elk het internationale karakter van de League weerspiegelen en de spelers zijn afkomstig uit meer dan 20 verschillende landen. Uit een Simmons Market Research-studie blijkt dat NHL-fans jonger, welvarender en hoger geschoold zijn en meer van digitale media gebruik maken dan bij andere takken van sport het geval is. De NHL entertaint elk seizoen meer dan 250 miljoen fans in de stadia en via zijn partners op de televisie (VERSUS, NBC, TSN, CBC, RDS, RIS, NASN, ASN en NHL Network™) en radio (NHL Radio™, Sirius XM, Radio en XM Canada). De NHL zamelt via de NHL Foundation, de liefdadigheidsorganisatie van de League, geld in en bevordert bewustwording voor Hockey Fights Cancer™ en NHL Youth Development. Daarnaast steunt NHL de liefdadigheidsbijdragen van zijn spelers. Ga naar www.nhl.comvoor meer informatie over de NHL.
 
OVER PANINI:
De Panini Groep werd bijna 50 jaar geleden opgericht in Modena (Italië). Samen met haar dochterbedrijven in Europa, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten is ze marktleider in de sector van officiële verzamelproducten. Tevens is Panini 's werelds grootste uitgever van strips, jeugdtijdschriften en manga's in Europa en Latijns-Amerika. Het bedrijf heeft distributiekanalen in meer dan 100 landen en stelt ruim 800 mensen tewerk. Bezoek ons voor meer informatie op www.paniniamerica.net of www.paninigroup.com.
 
NHLPA, National Hockey League Players' Association en het NHLPA-logo zijn handelsmerken van de NHLPA. © NHLPA.

NHL en het NHL Shield zijn geregistreerde handelsmerken van de National Hockey League. Alle rechten voorbehouden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jason Howarth, Conover Tuttle Pace
jhowarth@ctpboston.com,
(617) 412-4000/508-353-0063 (mobiel)

Scott Prusha, Panini America
sprusha@paniniamerica.net
817-983-0303 

Archief
24/07/2014: 2014 FIFA World Cup Brazil™ - UPDATE SET
De complete set met updates van de collectie 2014 FIFA World Cup Brazil™ is nu verkrijgbaar voor alle teams die aan de sportmanifestatie hebben deelgenomen.
Lees meer...
27/11/2012: UEFA Champions League 2012-2013 sticker collectie
Vele verzamelaars wachten er al geruime tijd op, maar vanaf 10 januari is de nieuwe Champions League stickerserie verkrijgbaar.
Lees meer...
17/04/2012: UEFA Euro 2012™ persbericht
Start verkoop langverwachte Panini stickercollectie UEFA EURO 2012™: het verzamelen, ruilen en inplakken kan weer beginnen!
Lees meer...
01/03/2012: UEFA EURO 2012™ stickercollectie
Hierbij willen wij graag onze verzamelaars alvast informeren dat de UEFA EURO 2012™ stickercollectie verkrijgbaar is vanaf vrijdag 20 april 2012.
Lees meer...
22/11/2011: Champions League Adrenalyn
Beste verzamelaars van de Champions League Adrenalyn, helaas moeten we jullie informeren dat de CL Adrenalyn startersets pas vanaf 15 december verkrijgbaar zijn
Lees meer...

Postadres: PANINI S.p.A. – CP 608 – 41122 MODENA, ITALIA